Back
Monique Jansen

Monique Jansen

ouder

Ik ben Monique Jansen, moeder van Daya. Onze dochter moest in 2018 kiezen voor een middelbare school. Voor een kind van 12 is dat een spannende keuze maar Daya wist toch al snel wat ze wilde. We gingen kijken op een middelbare school in Heythuysen en in Deurne op het Hub van Doornecollege. Na de meeloopmiddag zei Daya: “het wordt Deurne!”

Goed contact, korte lijntjes
Als ouder vonden we het fijn om de school te zien en ervaren op de open dag. Je krijgt dan meteen een gevoel bij de school en voor ons voelde het prettig.  Er was ook genoeg gelegenheid om met docenten te praten. We voelden ons echt welkom.

Nu Daya op het Hub zit, voelt dat nog steeds zo: alles is bespreekbaar op school. Er zijn korte lijntjes en de mentor betrekt ons als ouders echt zodat we samen werken aan een fijne schooltijd voor onze dochter. Dat dit zo goed loopt komt ook omdat de mentor elke keer voor twee jaar aan een klas is verbonden: in leerjaar 1 en 2 hebben leerlingen dezelfde mentor en in leerjaar 3 en 4 ook. Daardoor hebben ze op school een goed beeld van de leerling en dat helpt bij de begeleiding.

Kleine kinderen worden groot
Als je kind naar de middelbare school gaat heb je samen te maken met allerlei veranderingen. Wij moesten onze dochter gaan loslaten en dat vonden we spannend. Ook Daya vond die eerste schooldagen spannend. Alles is anders: steeds een andere docent, andere kinderen, 17 km fietsen naar school in plaats van een stukje lopen….. Maar Daya gaat nu al voor het vierde jaar met heel veel plezier naar school en ook wij voelen ons thuis op ’t Hub.

Ouderraad
Dat we ons vertrouwd voelen op de school komt ook omdat we lid zijn van de ouderraad. Mijn man deed dat de eerste twee jaar, en ik doe het nu. Daardoor zijn we meer bij de school betrokken. We helpen met de organisatie van sommige activiteiten zoals het Summerfestival, we zorgen voor schoolfruit en regelen een presentje voor de examenkandidaten. Dat is leuk. Wat Daya daarvan vindt? Soms zegt ze: “moet dat nou?” maar eigenlijk is ze gewoon trots.

School kiezen
Sta je op het punt om een school te kiezen samen met je kind? Mijn tip: kijk hoe je kind in elkaar steekt en houd daar rekening mee bij je keuze. Bezoek een school als het kan en volg je intuïtie. Je weet vrij snel of het goed voelt. Laat je kind zelf beslissen want hij of zij moet zich prettig voelen op school en moet uiteindelijk vier jaar een fijne tijd hebben.