Back

Ons verhaal

Je kunt jezelf zijn op het Hub
Op het Hub van Doornecollege krijgt iedereen de ruimte om zichzelf te zijn en zelf te ervaren en te ontdekken. Wat vind ik leuk om te doen? Waar liggen mijn talenten? Wij helpen leerlingen in het beantwoorden van deze vragen, maar laten ze ondertussen ook vrij, zodat ze zelf kunnen uitvinden wat bij ze past. Dat ontdekken vindt plaats in een beschermde leeromgeving.

Een fijne leeromgeving
De onderbouwleerlingen hebben een eigen plek in het schoolgebouw. Daar krijgen ze les van een klein, vast team van mentoren en docenten. Het voelt er veilig en vertrouwd. Leerlingen zijn er op hun gemak en kunnen helemaal zichzelf te zijn.

Begeleiding bij je ontwikkeling
Het oprechte, persoonlijke contact met de leerlingen geeft ons energie. We helpen ze graag verder in hun ontwikkeling. Op onderwijskundig vlak, maar zeker ook als mens. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen als een rijker persoon onze school verlaten: met een diploma in de hand, op weg naar een passende vervolgopleiding.

In de bovenbouw bereiden we iedereen goed voor op de toekomst. Ieder in zijn eigen gekozen richting, met veel ruimte voor praktijklessen.

Sectoren en praktische lessen

Leren in de praktijk 

Op onze school is veel aandacht voor praktijklessen, daar is het Hub van Doornecollege ook op ingericht. We hebben moderne, ruime praktijklokalen waarin de leerlingen vanaf het eerste leerjaar regelmatig lessen volgen. Ze maken al vroeg kennis met de verschillende sectoren, zodat ze in het tweede leerjaar een weloverwogen keuze kunnen maken: Techniek; Multimedia, Natuur & Ondernemen; Zorg, Sport & Welzijn of Horeca, Bakkerij & Recreatie. 

In de bovenbouw zijn de lessen toegespitst op de gekozen sector, zodat ze goed voorbereid worden op een vervolgopleiding en plezier hebben in de lessen. Zo runnen de leerlingen een eigen restaurant, zetten ze een eigen winkel op en helpen ze buurtbewoners met de tuin onderhouden. Ze leren door te doen. Op school, maar ook tijdens de stages die ze lopen in de verschillende leerjaren. 

 

Hoog slagingspercentage

Met diploma naar nieuwe stap

Wij hebben al jarenlang uitstekende resultaten en slagingspercentages en daar zijn we trots op. We streven ernaar dat alle leerlingen een diploma halen. Als leerlingen dan goed voorbereid blijken te zijn op hun vervolgopleiding, dan zijn wij tevreden. 

We zien onze leerlingen elke dag groeien: hun kennis groeit, en er is ontwikkeling op persoonlijk vlak. Dat is mooi om te zien en daar is het ons om te doen. Het diploma is een bewijs van de ontwikkeling die die leerlingen hebben doorgemaakt; ze zijn klaar voor de volgende stap. Een stap die voor iedereen anders is en daar bereiden we elke leerling goed  op voor. We begeleiden intensief in het maken van de juiste keuze, zodat leerlingen met een gerust hart op weg kunnen naar een nieuwe uitdaging.

Gezonde school

Gezond eten, spel en sport

Een gezonde leefstijl draagt bij aan het algehele welbevinden van onze leerlingen en stimuleert de verdere ontwikkeling. Daarom besteden wij veel aandacht aan gezonde voeding en voldoende beweging.

Gezond eten
In de kantine kunnen leerlingen kiezen uit een gezond en lekker assortiment, gebaseerd op de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Bovendien stelt de ouderraad gratis schoolfruit beschikbaar. Sinds 2018 ontvangen wij elk jaar een Gouden Schoolkantine Schaal.

Bewegen
Naast de lessen lichamelijke opvoeding, kunnen leerlingen ook nog deelnemen aan de Sportklas. We dagen leerlingen ook uit om tijdens de pauzes hun telefoon aan de kant te leggen en om in beweging te komen door mee te doen met de ‘pauzespelen’. Sinds 2018 zijn wij een Gezonde School voor het deelcertificaat Bewegen en Sport.

Onze historie

De oorsprong van het Hub van Doornecollege gaat terug tot 1927, toen de Lagere Landbouwschool werd opgericht. In 1972 fuseerde deze school met de Ambachtsschool tot het Hub van Doornecollege. Vanaf het schooljaar 1997 is de school onderdeel van IVO Deurne, samen met het Alfrinkcollege en Peellandcollege. In 2003 voegde De Sprong (nu: Sprongcollege) zich hierbij.

Het Hub van Doornecollege verhuisde in 2010 naar de nieuwe locatie aan de Vloeieindsedreef in Deurne. Een ultramodern gebouw met alle benodigde faciliteiten voor de basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerweg, in diverse studierichtingen. Het grootste deel van de leerlingen stroomt door naar het vmbo/de mavo of mbo.