Back

Regio Helmond – De Peel samen sterk voor techniek tijdens GreenKarting evenement

Sterk Techniek Onderwijs (STO) verenigt de basisschool, middelbare school, beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in regio Helmond – De Peel in hetzelfde doel: meer leerlingen interesseren voor techniek. Op 18 april jl. organiseerde STO Regio Helmond – De Peel daarom in samenwerking met redesign.life Foundation en het E-racingteam van het Hub van Doornecollege een groots GreenKarting evenement op de Raceway Venray te Ysselsteyn. Tijdens deze dag werden er allerlei wedstrijden en activiteiten georganiseerd voor vmbo-scholen en basisscholen uit de regio; leerlingen in de leeftijd van groep 7 tot en met mbo leerjaar 4 waren aanwezig om die dag ervaring op te doen met alles op het gebied van elektrische voertuigen.

E-racing Hub van Doornecollege
Het Deurnese team schitterde tijdens deze thuisrace, o.a. met de allernieuwste E-kart, de HC5. Het team had er met man en macht aan gewerkt om deze te presenteren tijdens het evenement. Bram Cornelissen bestuurde het paradepaardje. Doordat de data van de afgelopen races verwerkt zijn met een nieuwe afstelling van de batterij, kon er nog efficiënter worden gereden en dat was terug te zien in de resultaten. Nick van den Berg kwam in de Endurance Race voor superkarts als 1e over de streep in de HC3 kart, gevolgd door Cornelissen. Behalve deze topprestatie op de baan leverde Maik Schutte een topprestatie in de pitstraat en begeleidde het team naar de overwinning in de snelste pitstop van de dag, waarvoor hij een prijs won. Dylan van den Bogaard was weer hoofdmarshall langs de lijn en zorgde ervoor dat elke race van begin tot eind goed en veilig verliep, in samenwerking met het GreenKart team. Thijs Manders en Seb de Beijer begeleidden de tijdswaarneming op de baan, en leverden ondersteuning aan Greenkart zodat alle tijden goed werden bijgehouden.

Afgelopen maand vonden op het Hub van Doornecollege sollicitatierondes plaats voor de invulling van het nieuwe E-kartteam. De tweedejaars leerlingen Mobiliteit en Transport mochten zich kandidaat stellen bij docent Geert Aben (die het E-kartteam begeleidt en coördineert). Seb de Beijer had de creatiefste inzending en mocht 18 april een hele dag meelopen op de Raceway. Als kers op de taart mocht Seb na het evenement een paar rondjes rijden in de nieuwe HC5 kart.

Lees meer