Back

Daf nieuwe sponsor van E-racing-team

Met de sponsoring door Daf kan het E-racing-team van het Hub van Doornecollege weer veel nieuws leren en ontwikkelen. Daf helpt op deze manier het Sterk Techniek Onderwijs in de regio weer een stap vooruit.

E-racing-team bezoekt Daf
Ze waren er stil van, de jongens van het E-kart-team: hun eigen E-kart stond pal voor een spiksplinternieuwe Daf te glimmen. Wat een bijzondere combinatie! Het team kreeg een rondleiding door de fabriek en mocht een aantal trucks van binnen en buiten bekijken. De heren van het team waren enthousiast en stelden onophoudelijk vragen. Ze genoten. Zo leuk kan leren zijn!

First Elekto League scholencompetitie
Er werd ook weer een race gereden in de first Elektro league met e-kart HC-1 enHC-2. Want een kart bouwen is één ding, het apparaat moet ook functioneren dus moeten we geregeld de baan op om te strijden tegen andere scholen. In de regularityrace en de sprintrace haalde de ene kart de eerste plaats en de andere de derde. Helaas moest er een pitstop gemaakt worden in de eindrace waardoor we in het dagklassement die eerste plek af moesten geven aan de Tata Steel Academie. Maar met een tweede en vierde plaats was het team ook enorm tevreden.

Voor de finalerace op 16 juni in Zwolle kijken de jongens van het team vooral naar het Frieslandcollege. Dat zal de directe concurrent worden. Overigens weerhield dat het team niet om het Frieslandcollege voor de race te helpen met wat technische problemen. En dat is ook meteen het mooie van dit project: de jongeren werken samen en leren van elkaar.

Sterk Techniek Onderwijs
Sterk Techniek Onderwijs is een landelijk project om meer jongeren enthousiast te maken voor techniek. In de regio Helmond-de Peel werkt het Hub van Doornecollege samen met het Varendonckcollege en het Vakcollege Helmond. De projecten die op dit moment lopen bij het Hub van Doornecollege zijn de e-kart en het bouwen van een foodtruck.