Back

Platte kar + 5000 euro = Foodtruck

Niet een beetje spelen met techniek, geen leuk wagentje of caravan ombouwen, nee…!  De leerlingen van het Hub van Doornecollege van het profiel Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) bouwen een complete foodtruck. Het enige wat ze hadden was een platte kar en een geldbedrag.

De foodtruck moet straks echt in gebruik genomen worden dus alles moet kloppen. Het frame moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en natuurlijk moet het compleet en handig ingericht zijn. Daarom ook werken er leerlingen van verschillende profielen aan het project. Naast BWI werken er leerlingen van PIE (Produceren, Installeren en Energie) aan de truck, en ook leerlingen van Mobiliteit en Transport (MT) steken de handen uit de mouwen.

Techniek
Het is wel duidelijk dat er bij ons nogal wat specialisten rondlopen. Er is flink wat laswerk te doen, schilderen, meubels maken, elektriciteit aanleggen, banden controleren, onze leerlingen draaien hun hand er niet voor om. Nou ja… soms maken ze een telfoutje, dan past er iets niet en moet het opnieuw. Maar hoe erg is dat? Een prachtige manier van leren.

Interieur
De leerlingen van Horeca, Bakkerij en Recreatie zijn ook hard nodig.  Zij bepalen de eisen voor het interieur want het is natuurlijk ook de bedoeling dat er straks makkelijk gewerkt kan worden. “We hebben stromend water nodig”, is één van de eerste opmerkingen. Dus maken de techneuten een wastafeltje.

Samenwerking
De leerlingen leren een flink staaltje samenwerken. Dat doen ze met elkaar, maar ook met bedrijven buiten de school. De hydraulische klep bijvoorbeeld: die gaan ze maken bij en met Movico in Deurne.

Sterk Techniek Onderwijs (STO)
Het project STO stimuleert leerlingen om te kijken naar en kiezen voor techniek. De Foodtruck wordt gemaakt in het kader van STO. Zo maken leerlingen kennis met de mooie kanten van techniek. De foodtruck gaat de eerste keer shinen op het Dutch Technologie Festival in juni. En onze afdeling Horeca en Bakkerij maakt natuurlijk al het lekkers! Voordat het zo ver is, is er wel nog wat werk te verrichten. We blijven dus hard doorwerken en leren.

Dit gaat ‘m worden!

De interieur- en schildergroep met het droomvoorbeeld van de Foodtruck

Het begon met een platte kar