Back

Ons E-kart team wint de hoofdprijs!

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 31 maart ontving ons E-kart team de OMO-praktijkwerkstukprijs. Wat zijn we blij met de prijs. En trots, zó trots op onze leerlingen én begeleidend docent Geert Aben.

“Bizar” vindt Kick de Heer, één van de leerlingen van het E-kart team. “We hadden ons voorbereid om niet teleurgesteld te worden dus we hoopten nergens op. Die hoofdprijs, die hadden we écht niet verwacht”. Ook Olaf Heesakkers kan zijn verbazing niet onderdrukken: “dit is zo mooi!”

Harde werkers
Het is ongelooflijk dat iedereen op vrijdagochtend 1 april weer paraat is. Donderdag 31 maart begon de dag van het team onder leiding van docent Geert Aben al om half zes ’s ochtends. Ze hadden namelijk éérst nog een wedstrijd van de First Electro League. Een training, kwalificatiewedstrijden en daarna twee races. Ze werden tweede, ook dat is een prachtprestatie. Daarna door naar Tilburg voor de prijsuitreiking bij OMO (vereniging van scholen in voornamelijk Noord-Brabant). Om half 11 ’s avonds waren ze pas thuis.

Zo leuk is leren
“Ik ben al heel lang gek op alles wat met Elektro te maken heeft” zegt Olaf. “Het is soms wel irritant als er storingen zijn, want dat is niet altijd simpel op te lossen”. “Inderdaad” vult Kick aan, “maar het hoort erbij en daar leren we dan wel weer heel veel van.” Beiden zijn enthousiast over de E-kart en dat ze op zo’n praktische manier ontzettend veel kunnen leren.

Hoofdprijs OMO Praktijkwerkstuk
Voor het eerst sinds twee jaar werd de OMO-prijs weer fysiek uitgereikt. Onze inzending,  de duurzame elektrische superkart kreeg dus de hoofdprijs. Daarnaast werden er nog vier prijzen uitgereikt.

De jury over onze E-kart: “Jullie zijn de eerste generatie E-monteurs die straks ons wagenpark mobiel houden en jullie hebben met elkaar gezorgd voor landelijke bekendheid”.

Trots
We kunnen het niet genoeg zeggen: we zijn zó trots op de prijs en nog trotser op iedereen die aan de E-kart heeft gewerkt. En we zijn zeker ook dankbaar voor de vele sponsors die ons hebben gesteund!

De prijsuitreiking

Prachtfoto’s van onze E-kart in actie!

Ook dit filmpje móet je zien!