Back

E-Racing team succesvol met karts

Onze leerlingen behaalden onlangs met hun elektrische karts het erepodium.  Dat was in Lelystad en Venray. Mede dankzij sleutelaars: Maik Schutte, Thijs Manders en Dylan van den Bogaart reden coureurs Bram Cornelissen en Nick van den Berg hun beste tijd.  Op donderdag 23 maart werd in Lelystad de tweede wedstrijd in de First Electro League verreden. In de eerste en tweede trainingssessie stelden de sleutelaars in samenwerking met DM Racing de karts bijna perfect af. Hierdoor reed Nick in de HC3 meteen weg van de groep, met vlak daarachter Bram in de HC2. Zo werd de HC3 (met nummer 74) eerste en de HC2 (met nummer 7) tweede in de Endurance Challenge. Dat is een challenge waarbij je zoveel mogelijk rondes rijdt in veertig minuten. De nummer 1 (HC3) had vier rondes voorsprong op nummer 3.  


Afgelopen weekend deed het ons E-kartteam mee aan de Electric Kart Series (EKS)/Benelux Kampioenschappen (BENL) in Venray. Nick won drie rondes in de nieuwe HC4 (ook met nummer 74) en veroverde daarmee de eerste plaats van de dag. Hij won zilver tijdens de clubkampioenschappen in de klasse senioren 15+.
 Monteurs en rijders van het team, werkten ook na school en in de vakantie aan de E-karts om dit weekend aan de start te kunnen staan op Raceway Venray. 

 

Produceren kart op school 

De leerlingen ontwerpen en produceren de elektrische kart zelf op school tijdens de lessen in de richting mobiliteit en transport (MT).

Leerlingen doen alles zelf. Zo fabriceren ze niet alleen het technische deel, maar ook de buitenkant (d.m.v. spuiten of wrappen). Met een team (1e en 2e coureur, chef werkplaats, monteurs e.d.) doen ze vervolgens mee aan verschillende wedstrijden.  

 

Geert Aben (techniekdocent mobiliteit en transport) geeft met dit project aan dat “techniek meer is dan vieze handen krijgen in de fabriek”. Ook vertelt hij dat deze vorm van lesgeven op projectbasis veel meerwaarde heeft. “Ik kan leerlingen leren een willekeurige band te vervangen. Maar een band vervangen van een E-kart is veel leuker, want daarin gaan ze zelf rijden.”