Back

Kick-off Sterk Techniek Onderwijs

Van plan naar actie! Maandag 20 januari heeft het Hub van Doornecollege samen met partners van bedrijven, basisscholen, vmbo-scholen en mbo-scholen het project ‘Sterk Techniek Onderwijs Regio Helmond – De Peel’ afgetrapt.

Samen hebben we ambitieuze plannen om ons technisch vmbo nog mooier te maken en de verbinding te maken met onze partners. We gaan de kansen die er op dit moment liggen voor de jongeren nog beter benutten!

Samen met onze partners gaan we op zoek naar een manier om basisschoolleerlingen meer in contact te laten komen met techniek. Daarnaast zetten we de deuren van onze school open, zodat ook bedrijven regelmatig aan onze leerlingen workshops kunnen geven. En we gaan vaker op bezoek bij technische mbo-scholen. Daarbij gaan we ons ook richten op de aanpassingen van onze programma’s zodat we gerichter kunnen opleiden naar de vraag vanuit de arbeidsmarkt. En onze leerlingen kennis kunnen maken met de nieuwste vormen van techniek.

Marc Coopmans, kerngroepleider techniek, is erg enthousiast over de rondetafelgesprekken die gevoerd werden tijdens de kick-off. “Er werd gesproken over de goede ideeën die iedereen had en de vraag over wanneer kunnen we beginnen? Dit geeft energie en vertrouwen. We willen werken aan een langdurige samenwerking, zodat we ook toekomstige leerlingen enthousiast kunnen maken voor techniek. Het is aan ons om de technicus van de toekomst op te leiden!”