Back

Leerlingen E-Racing team winnen eerste Electro League van het schooljaar

Hoe mooi is dat: een nieuw schooljaar, een nieuw E-kartteam, een nieuwe serie wedstrijden van de First Elektro League, en die wedstrijd dan gewoon winnen. De leerlingen van het E-kartteam deden het donderdag 3 november in Lelystad.

Winnen doe je niet zomaar. Nick van den Berg, Vince Duitsers, Bram Cornelissen, Maik Schutte, Thijs Manders, Willem van Dessel, Dylan van den Bogaart maakten veel overuren op school om aan de E-kart te sleutelen. De dag voor de wedstrijd nog werkten ze tot 19:30 uur door om de waterpomp om te bouwen van mechanisch naar elektrisch. Het bleek een succesvolle actie.

Spannend

De leerlingen van onze school deden met twee E-karts mee aan de wedstrijd. De 74-E-kart won glansrijk, maar niet zonder slag of stoot. In een race van een uur bleven ze tot 3 minuten voor het eind in gevecht met het Frieslandcollege. Ons team bleek het batterijmanagement beter onder controle te hebben en kon na een eindspurt de overwinning pakken. Daarnaast haalde het team er ook nog een nieuw baanrecord uit.

Dank
Om de E-karts te kunnen maken zijn er een aantal bedrijven die het Hub van Doornecollege sponsoren. Daar zijn wij natuurlijk enorm dankbaar voor. Het gaat om de volgende bedrijven: DAF trucks n.v., Spreeuwenberg Automotive, Munsters spuiterij, Matrho, Auto verhuur/garage van der putten, Raceway Venray, Duo-style belettering, ASG workwear, Ms-Kart, Biesheuvel Autosport, Tiny en Anny van Doorne Fonds.

    1 Comment